Naprapat Täby - Napractiva Rehab Täby -Bästa naprapat i Täby

Idrottsmassage Täby

För effektiv träning, snabb återhämtning & bästa prestation.

Idrottsmassage Täby

Massage, Tjänster
Google Recensioner
4.9
201 recensioner
×
js_loader

Träna mycket mer effektivt, återhämta dig snabbare & prestera bättre – med vår djupgående idrottsmassage i Täby med omnejd! Regelbunden träning gör oss mer stresståliga, kreativa och intelligenta. Att kombinera detta med Napractiva Rehabs unika idrottsmassage i Täby kan ha många hälsosamma fördelar. För de som är fysiskt aktiva leder vår idrottsmassage till en ökad blod- och lymfcirkulation vilket hjälper musklerna att återhämta sig snabbare. Det avgörande för en bra prestation är inte hur ofta eller hur mycket du tränar. Det som avgör är hur väl du återhämtar dig efter din träning.

Du kan enkelt boka bästa idrottsmassage i Täby med omnejd genom att klicka på knappen ’Boka tid’ strax nedan eller till höger. Napractiva Rehabs kunniga & proffsiga naprapater tillhandahåller kompletta, holistiska & trygga naprapatbehandlingar i Täby och även bästa massage, akupunktur, idrottsmassage, terapeutisk stretching, KBT & friskvård för företag i hela Täby med omnejd – inklusive, men inte begränsat till: Stockholm, Sollentuna, Täby, Danderyd, Solna, Sundbyberg & Upplands Väsby. Varmt välkommen!

BOKA TID
Idrottsmassage på din ort

Napractiva Rehab erbjuder djupgående, läkande idrottsmassage i Stockholm, Sollentuna, Täby, Danderyd, Solna, Sundbyberg & Upplands Väsby. Klicka bara nedan för att komma till Napractiva på din ort!

Boka bästa idrottsmassage i Stockholm

Boka bästa idrottsmassage i Sollentuna

Boka bästa idrottsmassage i Täby

Boka bästa idrottsmassage i Danderyd

Boka bästa idrottsmassage i Solna

Boka bästa idrottsmassage i Sundbyberg

Boka bästa idrottsmassage i Upplands Väsby

Idrottsmassage Täby: För dig som tränar

Vi erbjuder idrottsmassage i Täby som är en manuell behandlingsteknik som används för att förbättra prestationen och lindra smärta för idrottare och andra aktiva personer. Massagen fokuserar på att mjuka upp spända muskler och öka cirkulationen, vilket kan minska risken för skador. Vi på Napractiva Rehab Täby har kunniga massörer som kan hjälpa dig med idrottsmassage. Här är några av fördelarna med idrottsmassage.

Förbättrad rörlighet och minskad stelhet för idrottare som tränar hårt, vilket ökar flexibiliteten och minskar risken för skador. Massage kan också hjälpa till att lindra smärta och snabbt återhämta sig från skador genom att öka blodcirkulationen och minska inflammationen. Dessutom kan massage förbättra idrottarens mentala hälsa genom att minska stress, öka avslappning och öka fokus och mentalt styrka.

Massage kan också förbättra kroppens hållning, korrigera kroppshållning för att minska risken för skador och öka medvetenheten om kroppen. Idrottsmassage är inte bara för idrottare, utan även för personer som är aktiva eller upplever muskelspänningar och smärta.

När du bokar en idrottsmassage i Täby är det viktigt att ha ett tydligt mål, som att lindra smärta, förbättra rörlighet eller öka prestationen. Kommunikation med massören om dina behov och önskemål kan hjälpa till att få en mer skräddarsydd behandling. Regelbundna behandlingar är viktiga för att uppnå de bästa resultaten, och vi på Napractiva Rehab Täby kan hjälpa dig att hitta den bästa massören för dina behov.

Idrottsmassage en alltså en manuell behandlingsteknik som kan hjälpa till att förbättra hälsan och prestationen genom att minska smärta, öka rörlighet, avslappning och förbättra kroppshållning. Om du söker idrottsmassage i Täby, finns det flera kunniga massageterapeuter och massörer på Napractiva Rehab Täby som kan hjälpa dig att må bättre!

En annan fördel med idrottsmassage är att den kan hjälpa till att förbättra idrottarens mentala hälsa. Genom att minska stress och öka avslappning kan massage hjälpa idrottare att fokusera bättre och öka sin mentala styrka, vilket i sin tur kan hjälpa dem att nå sina mål.

Idrottsmassage kan också förbättra kroppshållningen. Genom att mjuka upp spända muskler och korrigera kroppshållningen kan massage minska risken för skador och öka prestationen. Dessutom kan den öka självmedvetenheten hos idrottaren och hjälpa till att förbättra medvetenheten om kroppen.

När du letar efter idrottsmassage i Täby är det viktigt att välja rätt massör för att få den bästa behandlingen. Hos Napractiva Rehab i Täby finns kunniga massörer och massageterapeuter som kan hjälpa dig med din idrottsmassage och andra behandlingar. För att få en skräddarsydd behandling som ger de resultat du söker är det viktigt att kommunicera dina behov och önskemål med din massör.

Kom också ihåg att idrottsmassage inte bara är för idrottare. Alla som är aktiva eller har problem med muskelspänningar och smärta kan dra nytta av massagen. Genom att boka regelbundna behandlingar med din massör kan du bibehålla god hälsa och förbättra din prestation.

Vidare kan idrottsmassage hjälpa oss att uppnå god fysisk och mental hälsa genom att minska smärta, förbättra rörlighet, öka avslappning och förbättra kroppshållning. Om du söker efter idrottsmassage i Täby är Napractiva Rehab det perfekta stället för dig. Klicka på ”Boka tid” till höger för att boka din behandling och må bättre!

En idrottsmassagebehandling kan också förbättra vår mentala hälsa, minska stress och öka avslappning hos idrottare. Det kan också hjälpa dem att fokusera bättre och öka sin mentala styrka, vilket kan ge bättre prestation på tävlingar. Massagen kan också bidra till att öka självmedvetenheten hos idrottaren och öka medvetenheten om sin kropp, och därmed förbättra hållningen.

Om du är intresserad av att boka en idrottsmassage i Täby finns det många alternativ att välja mellan. Napractiva Rehab har professionella massageterapeuter och andra specialister som kan hjälpa dig med idrottsmassage och andra behandlingar. Det är viktigt att hitta en kunnig och erfaren massör för att få bästa möjliga behandling oavsett vilken typ av massage du väljer.

När du väljer en massör är det viktigt att tänka på vad du vill uppnå med behandlingen. Vill du lindra smärta, förbättra rörligheten eller öka din prestation? Genom att kommunicera med massören om dina behov och önskemål kan du få en mer anpassad behandling som ger de resultat du söker.

Det är också viktigt att påpeka att idrottsmassage inte bara är för idrottare. Alla som är aktiva eller har problem med muskelspänningar och smärta kan dra nytta av en idrottsmassagebehandling. Massagen kan ha fördelar för personer som inte är idrottare eftersom den är mer inriktad på att behandla muskelproblem och skador.

Att boka regelbundna idrottsmassagebehandlingar är viktigt för att uppnå de bästa resultaten. En behandling en gång i veckan eller varannan vecka kan hjälpa dig att bibehålla god hälsa och förbättra din prestation.

Sammanfattningsvis kan idrottsmassagebehandlingar ha många fördelar för hälsan och prestationen, inklusive att minska smärta, förbättra rörlighet och avslappning samt förbättra kroppshållningen. Om du letar efter en kvalitativ idrottsmassage i Täby, tveka inte att kontakta Napractiva Rehab för att hitta en kunnig massör som passar dina behov!

Idrottsmassage Täby: Mer om idrottsmassage

Idrottsmassage är en terapeutisk teknik som används i stor utsträckning över hela världen för behandling och förebyggande av patologier framförallt inom idrotten. Det finns avlägsna historiska data – från före 2000 f.Kr. och genom antikens Grekland – där vissa massagetekniker användes redan under tävlingsförberedelserna för de första olympiska spelen. Även gladiatorerna på romartiden fick idrottsmassage i förebyggande syfte eller som belöning efter sina bataljer.

Idrottsmassage används idag i stor utsträckning för att behandla och förbereda träningsintresserade personer, med mål att förbättra idrottsprestationen, samt förebygga eller påskynda återhämtningen efter skador. För att bli idrottsmässor krävs en hög grad av specialisering och många års erfarenhet, särskilt när det gäller elit- eller mycket konkurrenskraftiga idrottare. Hos Napractiva Rehab är det inte nödvändigtvis endast högpresterande idrottare som får en idrottsmassage. Idrottsmassage är på vår klinik ett viktigt sätt att upprätthålla träningsformen och ges också alltid i förebyggande syfte.

Idrottsmassage Täby: Idrottsmassagens fysiologiska effekter

• Före ett krävande och tungt träningspass: Förbättrar elasticitet och muskelprestanda, samt ökar blodflödet till musklerna.
• Efter tävlingen: Slappnar av musklerna, minskar muskelspasmer, samt påskyndar transporten av mjölksyra & metaboliska rester.
• I förebyggande syfte: Förebyggande idrottsmassage utförs ungefär en gång i veckan och dess mål är då att förebygga skador, förbereda musklerna för fysisk träning, lokalisera eventuella djupa spänningar i muskelfibrerna, samt bibehålla muskelelasticitet.

Idrottsmassage Täby: Träning & rehab

Kroppen är byggd för att belastas och röra på sig. Den har en enastående förmåga att anpassa sig till fysiska belastningar av olika slag, men framförallt din egen kroppsvikt. Högintensiv intervallträning (HIT) har vuxit fram som en ny träningsform för att förbättra kondition och styrka, men också som ett alternativ för att förbättra hälsan. Såväl vetenskapliga studier som vår långa erfarenhet visar att vi når bäst resultat om vi först bygger upp en stark grund bestående av uthållighet, funktionell styrka, samt ledrörlighet – innan man ger sig i kast med intensiv träning eller snabba intervaller.

Högintensiv intervallträning förbättrar konditionen och minskar risken för kroniska sjukdomar lika bra eller bättre än tidsödande uthållighetsträning. Rehabsprocessen av en skada är ofta traumatisk för den skadade. Framför allt på grund av smärtan som skadan medför och också på grund av den psykologiska börda som inaktivitet och osäkerhet innebär. Därför är det viktigt att det finns en sammanhängande och personlig rehabiliteringsplan, tillsammans med hjälp från en kompetent fysioterapeut. Det är också viktigt att den skadade är medveten om den höga risken som finns för ett återfall, om man inte strikt följer de terapeutiska instruktionerna. Dessutom är en positiv inställning till återhämtningsprocessen avgörande för att inte hamna i frustration och isolering.

För dig som tränar, tävlar eller om du funderar på att utöva någon form av idrott så är det mycket viktigt att du tänker på dessa rekommendationer:

• Innan du satsar på elit- eller tungtbelastande träning är det lämpligt att genomgå en medicinsk undersökning.
• Träningsprogrammet måste utgå från en nivå som är lämplig för dig, dina färdigheter och ditt fysiska tillstånd.
• Överträning ska undvikas, så följ ditt träningsschema och ändra om det behövs.
• Innan varje pass måste en tillräcklig uppvärmning utföras i enlighet med den aktivitet som vi ska utveckla.
• Det är viktigt att stretcha före och efter varje träningspass. Framför allt de muskelgrupper där du har obehag eller som har skadats. Det hjälper till att undvika rupturer och andra skador.
• Det är också nödvändigt att vila tillräckligt, så att du uppnår en harmonisk muskelbalans.

Idrottsmassage Täby: Funktionell rehabilitering

Funktionell rehabilitering är processen som innehåller behandlingar, övningar och pedagogiska samtal för att kunna återställa, underhålla eller förbättra dem fysiska och mentala funktioner hos en patient som varit skadad.

Funktionell rehabilitering är en kombination av olika tekniker:

  • Manuell terapi
  • Elektroterapi eller termoterapi
  • Motion och träning
  • Motiverande samtal

Funktionell rehabilitering – de vanligaste orsakerna:

  • Ryggrad och / eller extremitetsproblem (fötter, knän, axlar och händer)
  • Skador som uppstår under tävlingar eller träningspass, men också från tungt fysiskt arbete eller från degenerativa sjukdomar i ben, muskler, leder, senor, etc
  • Problem efter ortopediska operationer
  • Olika typer av kroniska sjukdomar: neurologiska, reumatologiska, metaboliska, respiratoriska & hjärtsjukdomar.

Napractiva Rehab

Taggar

Idrottsmassage Täby

Boka tid